16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca Sektörü İlerlerdi

KAPLICALARDAN FAYDALANMA YÖNTEMİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin hava durumları dikkate alınarak tespit edilir. Genelde ülkemizde yerleşmiş ılıca ve içmelerin dönemi onbeş Mayıs - onbeş Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Müddeti (Kür): Esaslı menfaati temin etmek için 3 haftalık 1 iyileştirme ve en az 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo zamanı ve Müddetler: Banyoya girmeden evvel; ufak ve büyük Abdest meydana getirmek, banyoda durağan durmak lazımdır. Banyodan çıktıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat kadar uyulur. Bu vakit içerisinde, beden ter atar. Daha sonra giyinilir ve 60 dakika kadar daha benzer odada beklenir.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından önce aç karnına yahut kahvaltıdan 60 dakika sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika evvel alınması halinde azami mertebe yarar kazanılır.
 
·Banyoda bekleme süresi: ilk Gün 10 dakika; birdahakilerde ise, hastanın yapısına ve hastalığa bakarak, oniki-20 Dakka içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) rahatsızlıklarda önerilir. Müddeti 3-6 hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kerede 6 Su bardağı (1.beş litre); daha sonraki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat başta 2'şer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği kararlaştırılmıştır.
 
·Deri Marazlıkları: Tüm ten marazlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve killi sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu hastalıklara, stereo-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan istifade edilir.
 
·bayan rahatsızlıkları: Bu konuda doktor öğütü mevcut olmadan ılıca iyileştirmesi yapılması gerçek olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve hamile hanımlarda kaplıca iyileştirmesi fazlasıyla titiz ve mutlaka hekim gözetiminde ifa edilmesinde fayda vardır. Bahsi geçenlerin ötesinde Aybaşı bozuklukları, kronik rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi yapılmaz. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında ılıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: Akut ve ateşli romatizmada, ılıca tedavisi ifa edilmez. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), car radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, balçıklı ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Teneffüs yolu marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://poincianagirlscouts.com/girls_portal/activity/p/500394/
http://inforaise.net/activity/p/559341/
http://satisfactionevent.com/activity/p/297186/
http://tulsaga-occupytulsa.dotcloud.com/activity/p/508256/
http://noimi.com/blogs/viewstory/489578
http://kaplicatatili.postbit.com/turkiyedeki-kapl-ca-otelleri.html
http://eyeuser.com/blogs/viewstory/981663
http://www.afterhourbikers.com/?L=blogs.blog&article=233869
http://canon-mcmillan.patch.com/events/trkiyedeki-kaplca-otelleri
http://www.lagbook.com/blogs/item/turkiyedeki-kaplica-otelleri
http://kaplicatatilibiz.podomatic.com/entry/2013-02-13T07_48_44-08_00
http://www.purevolume.com/kaplicatatili/posts/3665907/T%C3%BCrkiyedeki+Kapl%C4%B1ca+Otelleri
http://www.iamsport.org/pg/blog/kaplicatatili/read/15451320/trkiyedeki-kaplca-otelleri
http://bgm.me/r/3735462
http://kaplicatatili.livejournal.com/1726.html
http://www.hookto.com/kaplicatatili/2013/02/13/turkiyedeki-kaplica-otelleri-2/
http://www.awebcafe.com/blogs/viewstory/472540
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170881

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder