19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gmail e-posta trafiğini (Video Şeklinde) anlattı bu sefer

Google e-postalarının nasıl gittiğini anlatıyor

E-Mailinizde ‘gönder’e kliklemeden evvel en son bir defa kontrol ediyor, hakiki eki eklediğimizden sağlama almak istiyoruz. Peki hiç, farklı bir e-mail adresine doğru yola çıkan mailinizin yolculuğunu merak ettiniz mi?



Google yeni başlattığı Story of Send sitesinde işte bu düşünülen suallerin yanıtlarını duyuruyor, Gönder butonuna tıkladığınız anda e-mailinizin ne tür etaplardan geçtiğini tavzih ediyor.

Eksiksiz Google konseptinde dizayn edilmiş eğlendirici sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla tüm detaylar açıklansa da, işte sizlere kısa 1 özet:

İnternet servis karşılayıcınızın kanalından aşan e-postanız Google’a, oradan Google’ın data merkezlerinden birine, sonra zararlı içeriğin (virüsün) incelendiği sunucuya ve en son da gelen kutusu bölümüne geliyor.Ve bu işlem şaşırtıcı bir süratda gerçekleşiyor.Google’ın verdiği bilgilere nazaran Gmail üzerinden ulaştırılan e-maillerin %50’sinden çoğu bir saniyeden daha fazla kısa zamanda alacak kişiye yetişmiş oluyor.

Story of Ship’de aşırı derece muvaffakiyetli şekilde resmedilmiş bu seyahatte Google çevre dostu yeşil teknolojisini de tanıtıyor.”Kullanılan tarzların ilki serverların ısısını fazlalaştırmak. Bu da gereğinden fazla enerji kullanımını durduruyor, tekrardan mühim nokta ise tekrarlanılabilir enerji kullanılması”. Öteki data merkezlerinden %50 daha çok az enerji harcayan Google, mümkün olan her alanda yeşil enerji kullandıklarını ve hava bozukluğuna tesirlerini hafifletmeye çalıştıklarını önemle vurguluyor.

Story of Ship’de ayrı olarak Google’ın data merkezlerinden resimler ve çevre dostu yatırımlarıyla ilgili videolara da erişebilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder