30 Kasım 2012 Cuma

cecile allık





Allık,makyajımızı sona erdiren en büyük muavindir.Çantamızdan katiyen ayırmamamız icap ettiğini tümümüz biliyoruz lakin doğru kullanımda çok önemlidir.



http://ebookee.org/user/sampuanruj
http://www.upiu.com/user/1354183312485/sampuanruj
http://www.mycandylove.com/profil/DujjeliRuj
http://www.bookjetty.com/sampuanruj
http://www.fiql.com/members/sampuanruj




Özellikle elmacık kemikleri çıkık olmayan kızların doğru allık kullanmaları ve ufak makyaj aldatmacaları yapmlaları halinde yanakları, elmacık kemikleri aşırı boyutta besbelli olabilir ve böylelikle aşırı boyutta göz alıcı 1 görünüme kavuşmak zor değil. Küçücük bir allığın ortaya koyabildiklerine gerçekte afallarsınız.



Kullandığınız far ve rujuda göz önünde bulundurarak allığımızın renk tonunu kahve veya şeftali tonlarında uygulayabiliriz.Allığımızı doğru yerine getirmek için aşağıdaki ipuçlarını sırası ile başvurun. Görünümünüz sizide afallatabilir ;



*Allık, yüze hoşnut bir görünüş sağlar ve dokuya canlılık kazandırır.



*Göz ve dudaklar arasındaki renk denkliğini muhafaza ettiği için tercih ettiğimiz rengin ruj renginizle ahenkine ilgi duyun.



Renk renkleri



1- Şeftali:Açık renkli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.



2- Pembe:Buğday tenli ve kumrallar bu renkleri tercih etmeli.



3- Toprak:Esmerler çehre hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.



Gölge oyunları



Allık, sadece çehreni renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli gölgelendirmelerle çehre hatlarının daha çok aşikâr olmasını karşılar. İşte bu sebeple sağlaman lüzum olanlar;



Suratın elipsse,



Kalem yada stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene ufak çarpı işaretleri yap. Daha sonra da bunları parmağınla hafifçe sür. Suratın yuvarlaksa,Çehreni daha çok zayıf göstermek için, görüntüdeki gibi her türlü 2 kaşının üst ucuna, şakaklarına ve alt tarafına küçük çarpılar gerçekleştirip, yine parmaklarınla yay.



Çehren uzunsa,



Simanın daha oval görünmesini temin etmek için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene gerçekleştirip, ayrıntılarıyla saç. Dilersen üstüne 1 kat saydam pudra sürme uygulamasını gerçekleştirerek daha düzgün bir görüntü edinebilirsin.



Hangi allık nasıl sürülür?



Toz allık



Toz allıklar cilde mat bir görünüm sağlar. Aşırı elverişli değildir lakin bütün gün devamlılıklığını sürdürür. Nasıl sağlanacağına gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üstüne sürüp, artanını hafiften salladıktan daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge meydana getirmek için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt kısmına ince bir hat şeklinde sürüp tamamen dağıt. Artanını selpakla alıp, yüzüne 1 kat saydam pudra sür.



Kalem allık



En ufak çantaya dahi gönül rahatlığıyla sığdığından ve fırça istemediğinden aşırı elverişlidir. Kalemi görüntüdeki gibi 1 seri olarak şakaklarına sürüp, adamakıllı saç. Daha çok parlayan bir görünüş için, yüzüne nemlendirici sür.



Likit allık



Dokuya bebeksi 1 pembelik sunmak için daha güzel 1 yol olamaz! en çok kullanılan olmasa da büyük cosmo-retail outlet’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin likit allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan ortaya çıkar. Fırçayı şişeye batırıp, fazlalığını salladıktan sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk yardımcılığıyla ayrıntılarıyla sür.



Stick allık



Fırça istemeyen ve deriye fazladan parlaklık kazandıran stick allığı kullanmak fazla basit. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi 1 görünüşe meydan vermemek için, stick allığını önce elinin yüzüne sürmen ve parmaklarınla edinip, stratejik kesimlere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üstü bu mesele için çok yaraşır!



Uygulama



*Gülün ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Fazla görünmemesi, ayrı bir kısım gibi durmaması için rengi kademeli olarak ve fırçadaki aşırılıkları üfleyerek tatbik edin.



*Suratın dışına gerçek, yuvarlak ve yumuşak hamlelelerle etmeyi sürdürün.



*Görünümde tamamlık karşılamak için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun.



*Tonu fazla koyu ya da yoğun kaçtıysa cilt renginizden daha çok açık olan 1 pudra ile yoğunluğu indirgeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder