30 Kasım 2012 Cuma

golden rose allık





Allık,makyajımızı sonuçlandıran en büyük muavindir.Çantamızdan asla ayırmamamız gerektiğini hepimiz biliyoruz lakin hakiki uygulamada çok ehemmiyetlidir.



http://www.duzceuniversitesi.net/showthread.php?p=80594
http://www.wmokulu.org/site-alim-site-takas/14-all-k-mac.html
http://www.asillerforum.com/showthread.php?p=227851
http://www.mimozaik.com/showthread.php?p=873
http://www.myhobi.net/showthread.php?t=23960&p=25845




Özellikle elmacık kemikleri çıkıntılı olmayan hanımların gerçek allık faydalanmaları ve küçük makyaj hileleri yapmlaları halinde yanakları, elmacık kemikleri aşırı derece besbelli olabilir ve böylece fazlasıyla cazibeli bir görünüşe varmak sıkıntılı değil. Küçükçe 1 allığın yapabildiklerine gerçekte apışırsınız.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda düşünerek allığımızın rengini kahve yada şeftali renklerinde yerine getirebiliriz.Allığımızı doğru yerine getirmek için alttaki ince noktaları birer birer tatbik edin. Görüntünüz sizide sersemletebilir ;



*Allık, yüze memnun bir görünüm verir ve tene canlılık verir.



*Göz ve dudaklar aralarındaki ton (renk) denkliğini himaye ettiği için tercih ettiğimiz rengin ruj tonunuzla harmonisine önem verin.



Renk tonları



1- Şeftali:Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana karar.



iki- Pembe:Buğday tenli ve kumrallar bu tonları seçmeli.



3- Toprak:Esmerler surat hatlarını belli edecek kahve renklerini uygulamalıdır.



Gölge oyunları



Allık, yalnızca suratını renklendirmekle kalmaz, aynı anda çeşitli gölgelendirmelerle sima hatlarının daha belli olmasını karşılar. İşte bundan dolayı yapman ihtiyaç olanlar;



Yüzün ovalse,



Kalem yada stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene ufak çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe yay. Siman yuvarlaksa,Çehreni daha fazla ince belli olması için, görüntüdeki gibi bütün iki kaşının üst kısmına, şakaklarına ve aşağı kısmına ufak çarpılar gerçekleştirip, yine parmaklarınla dağıt.



Yüzün uzunsa,



Suratının daha fazla oval göstermek elde etmek için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene icra edip, adamakıllı saç. İstersen yüzüne bir kat transparan pudra sürme işlemi yaparak daha fazla düzgün 1 imaj kazanabilirsin.



Hangi allık ne şekilde sürülür?



Toz allık



Toz allıklar tene mat 1 görünüş sağlar. Fazla kullanışlı değil ama gün boyu kalıcılığını sağlar. Ne şekilde sağlanacağına gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının yüzüne sürüp, artanını hafifçe salladıktan sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge yapmak için allığının bir ton koyusunu şakaklarının aşağı kısmına ince 1 hat tarzında sürüp ayrıntılarıyla dağıt. Fazlalığını selpakla edinip, yüzüne bir kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya dahi gönül rahatlığıyla sığdığından ve fırça ihtiyacı olmadığından aşırı derece pratiktir. Kalemi fotoğraftaki gibi bir sıra halinde şakaklarına sürüp, iyice dağıt. Daha fazla parlak 1 görünüş için, yüzüne nemlendirici sür.



Sıvı allık



Dokuya bebeksi 1 pembelik takdim etmek için daha iyi bir tarz olamaz! en çok kullanılan olmasa da büyük cosmo-look’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin likit allıklar, aynı oje gibi şişe ve fırçadan oluşur. Fırçayı şişeye daldırıp, artanını çırptıktan sonra yanaklarına çizgiler durumunda sürüp, pamuk yardımıyla adamakıllı dağıt.



Stick allık



Fırça ihtiyacı olmayan ve tene ekstra parlaklık sağlayan stick allığı uygulamak çok basit. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi bir görüntüye yol açmamak için, stick allığını evvelce elinin üstüne sürmen ve parmaklarınla sağlayıp, stratejik alanlara uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu iş için çok mütenasip!



Uygulama



*Tebessüm edin ve allığı yanağınızın en yüksek noktasına sürün.



*Fazla gözükmemesi, değişik bir kısım gibi durmaması için tonu azar azar ve fırçadaki fazlalıkları üfleyerek yapın.



*Çehrenin dışına hakiki, halka şeklinde ve hafif hareketlerle uygulamayı devam ettirin.



*Görüntüde tamamlık karşılamak için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafiften dokundurun.



*Rengi fazla kapalı veya aşırı kaçtıysa cilt renginizden daha açık olan 1 pudra ile yoğunluğu indirgeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder